Zelfgemaakt ijs

on

Buiten regent het nog behoorlijk, maar in het kader van de warmte komende week heb ik alvast zelf ijs gemaakt. ‘Heb je dan een ijsmachine?’ hoor ik je denken. Nee, veel gemakkelijker dat ijs maken! Lees even verder en ren daarna snel naar de supermarkt 🙂

Ik ging met een lijstje naar de supermarkt en moest amandelmeel hebben, maar dat kon ik niet vinden en toen kwam ik bij het bakschap de zakjes van Dr Oetker tegen om zelf ijs te maken, super handig! Ik nam het bourbon-vanille ijs, thuis hebben we altijd melk dus klaar was ik, dit is alles wat je nodig hebt. Optioneel kun je nog dingen toevoegen, zo deed ik stukjes Oreo erin voordat het de vriezer in ging. Oh, en ik kon de ijshoorntjes met chocolade niet laten staan uiteraard 🙂

Behalve een zakje poeder en 250 mL melk heb je alleen een mixer nodig, een diepvriesbakje en een diepvries. Je moet wel even geduld hebben, want na alle aanwijzingen op de verpakking te hebben gevolgd, moet het ijs minimaal 4 uur in de vriezer opstijven. Op de verpakking staat dat het daarna even 10 minuten moet staan totdat het schepbaar is, maar naar mijn mening kan dat ook iets korter omdat het ijs nu wel al erg vloeibaar was.

Je kunt het ijs natuurlijk prima zo opeten, maar met een leuk versierd hoorntje of discodip heb je meteen een feestijsje!

Smakelijk!

ijsje.jpeg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s