Product review PRIMUS.DIRECT ouwels

Ik mocht van PRIMUS.DIRECT ouwels testen om mijn logo op zelfgebakken cake te plakken! Dat vond ik zó leuk, dat ik er meteen mee aan de slag ging. Mijn ervaringen lees je in deze blog.
De dag nadat ik de ouwels ontving ging ik natuurlijk meteen bakken! Er zijn 2 soorten ouwels: enkellaagse en dubbellaagse ouwels. Beide zijn toepasbaar op veel soorten brood en gebak maar afhankelijk van de vochtigheid van het deeg gebruik je de verschillende Primus ouwels.
Het recept dat ik maakte is de altijd lekkere cake zoals ik dat van oma heb geleerd. Dit recept is een klassieker die bij iedereen in de smaak valt, en er zijn eindeloos veel variaties mee te maken! Het recept voor de cake:

Je hebt nodig:

  • 500 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder (of 2 theelepels)
  • 400 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker of merg geschraapt uit een vanillestokje
  • 500 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 100 ml melk
  • 8 eieren
  • cakevormen

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

Meng eerst alle droge ingrediënten in een kom. In een andere kom meng je de boter, eieren en de melk.

Nu voeg je alles samen en meng je dit langzaam tot een gladde massa. Verdeel het beslag over 2 cakevormen die zijn ingespoten met bakspray en bak ze gaar in 70 minuten in een oven die voorverwarmd is op 160 graden Celsius.

Vóór het bakken plaatste ik per cake twee ouwels die tijdens het bakken hechten aan het deeg. Wat nog beter werkt is om de ouwels iets vochtig te maken en dan op het deeg te leggen voordat de cake de oven in gaat. De ouwels smaken als suikerpapier en zijn gewoon eetbaar (wie had dat gedacht: je eigen logo kunnen eten!).
Ik ben zeer te spreken over deze manier van branding en kan nu eindelijk vrienden en familie voorzien van eigen gebak dat ook nog eens mijn logo heeft! Door de kans om deze ouwels te testen ben ik ook weer wat bewuster met mijn blog omgegaan. Zo heb ik een nieuw logo ontworpen en onlangs heb ik een eigen media kit in elkaar gezet om vaker leuke samenwerkingen te doen! (Soon more to come 😉 )
Op de website van PRIMUS.DIRECT kun je de ouwels kopen . Bij PRIMUS.DIRECT kun je niet alleen ouwels bestellen, maar ook decoratie, bakproducten, eetpapier en eetbare bakjes. Alles wat je nodig hebt om heerlijk gebak op tafel te zetten!
Ik heb nu al zin in de feestdagen om mijn eigen gebak een extra finishing touch te geven met de ouwels van PRIMUS.DIRECT en daarmee vrienden en familie te verrassen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s