De Heren van Montfort (9,5)

on

Culinair genieten in mijn eigen dorp, Montfort. Vriendelijke bediening, gezelligheid en heerlijke gerechten die prachtig worden gepresenteerd.

De Heren van Montfort, gelegen aan de markt in het Midden-Limburgse Montfort, is sfeervol en smaakvol eten, ik ging er met een vriendin naartoe voor een 5-gangen verrassingsmenu. Er kan ook á-la-carte worden gegeten en er is een mogelijkheid tot een wijnarrangement. Het interieur is deels behouden, het oude pand was vroeger een fietswinkel. Het meubilair daarentegen is modern, fijne stoelen met mooie leren bekleding wat het geheel sfeervol en authentiek maakt.

We werden verwelkomd in het restaurant, Antoine en er werd uitgelegd wat het 5-gangen verrassingsmenu inhield. Bij elk gerechtje werd mooi uitgelegd welke ingrediënten er op het bord lagen, hoe deze bereid waren en het geheel was mooi gepresenteerd. Ook werd ons gevraagd wat we niet wilden eten, wat we écht niet lekker vonden of in verband met allergieën, hier kunnen sommige andere restaurants nog een voorbeeld aan nemen!

Als voorafje kregen we een soort ciabattabrood met boter geserveerd. Het verrassingsmenu bestond uit de volgende vijf kwaliteitsgerechten:

IMG_E0928.JPGEen voorgerecht met onder andere parelcouscous, bietencreme, zalmtartaar en een heerlijk fris slaatje erbij. Alles prachtig gepresenteerd op een mooi bord.

Als tussengerecht kregen we heerlijke aspergesoep, daar is nu écht het seizoen voor. Een pluspunt vind ik de stukjes asperges in de soep, dat vind ik echt héérlijk! Het andere tussengerecht was vis met vel gebakken, een toefje wortelcreme en spitskool. Een smaakvolle, onverwachte combinatie.

Als hoofdgerecht kregen we een heerlijke steak met onder andere zoete aardappelchips en paarse oerwortel creme.

Het nagerecht vind ik altijd om naar uit te kijken, en wat was het de moeite waard! Vers seizoensfruit met toefjes karamel, luchtige mousse en ijs met witte chocolade crunch.

De enige opmerking die ik kan hebben over deze avond is dat we liever een keer vaker om drinken waren gevraagd, voor de rest was alles super in orde! We hebben van het 5-gangen diner ongeveer 3 uur genoten wat ik prima vind qua tijd. De timing tussen de gerechten was ook goed afgestemd.

Van mij krijgen De Heren van Montfort een welverdiende 9,5 voor het verrassend lekkere eten, culinair genieten in Montfort. Het proberen zeker waard met de Social Deal voor het 5-gangen verrassings diner.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s