More about me (Sunshine blogger award)

Een tijdje terug werd ik genomineerd voor de Sunshine blogger awards. Doel hiervan is om meer over jezelf te vertellen en een nieuwe blogger te ‘nomineren’. Je krijgt 11 vragen en bedenkt ook weer 11 nieuwe vragen. Lees snel verder en kom meer over mij te weten!

Ik werd genomineerd door Jill van Voetbalchick, ik vind de Sunshine blogger award een heel leuk initiatief, dus wil haar bedanken voor de nominatie en deze ‘kettingbrief’ graag voortzetten.

De regels zijn als volgt:

 • Noem of bedank de blogger die je genomineerd heeft.
 • Beantwoord de vragen.
 • Bedenk zelf 11 nieuwe vragen.
 • Nomineer andere bloggers.

Jill beschreef me als groeiende foodblogger met een échte passie voor eten. Daarnaast studeer ik Food Innovation aan de HAS Hogeschool in Venlo. Hopelijk groeit mijn blog nog meer zodat ik nog meer mensen kan inspireren met leuke en lekkere recepten!

De vragen die ik kreeg:

 • Wat is je favoriete sport?

Fitness vind ik een leuke sport, je kunt eindeloos variëren in workouts, het wordt eigenlijk nooit saai. Daarnaast ren ik graag wel eens een rondje, maar ik ben meer een goed-weer-renner ;).

 • Welk eten lust je echt niet?

Ik zou zo roepen dat ik alles eet! Maar wat ik toch écht niet zo lekker vind zijn vooral de onbekendere producten die je eigenlijk niet met regelmaat eet. Denk dan aan insecten (ik heb wel eens sprinkhanen geprobeerd), die hebben een heel raar mondgevoel.

 • Welk land is je favoriete vakantieland?

Ik heb niet echt een vakantieland dat mijn favoriet is, maar na mijn buitenlandstage in Stockholm ben ik wel een beetje verliefd geworden op Zweden! Daarnaast lijkt het me vet om steeds een nieuw land of stad te leren kennen in een vakantie, dus niet te vaak naar dezelfde plek.

 • Als je één dag iemand anders mocht zijn, wie zou je dan willen zijn?

Pfoe, dat is nog eens een vraag. Ik zou wel eens graag in de schoenen van een bekende food influencer willen staan. Ook lijkt het me tof om ervaren food stylist en -fotograaf te zijn!

 • Hoe ben je op het idee gekomen om een blog te beginnen?

Ik kook en bak graag, dat is het belangrijkste. Daarnaast ben ik in 2014 de opleiding Food Innovation begonnen waardoor ik nog meer met eten en voeding bezig ging zijn. Ook vroegen vriendinnen en familie wel eens ‘Hoe heb jij toch die cake gemaakt, die wil ik ook wel eens zelf proberen te maken!’. Zo is het idee om recepten te delen, en dus een foodblog te beginnen onstaan.

 • Welke opleiding heb je gevolgd?

Momenteel ben ik bezig aan mijn afstudeerjaar van de opleiding Food Innovation. Daarna overweeg ik een master Health Food Innovation Management te gaan doen.

 • Welk kookboek is je favoriet?

Mijn absolute favoriet is het cupcake boek van Rudolph van Veen. Ik gebruik meestal basisrecepten om te bakken uit dit boek en vind het leuk om eindeloos te variëren met bakken, en dan met name cupcakes. Dit gebakje wordt ook door vrijwel iedereen gegeten dus ik probeer ze regelmatig te maken.

Ook vind ik het boek ‘Ik mag alles eten’ van Mylene Ruyters erg leuk, het gaat over een gezonde leefstijl die is vol te houden. Structurele veranderingen aanbrengen die werken op lange termijn.

 • Wat is je favoriete kledingstuk en waarom?

Ik vind een jeans wat lekker zit een echt must-have. Die kun je overal naar aandoen, school, werk, uitgaan etc.

 • Wat staat er bovenaan je bucketlist?

Graag zou ik nog eens terug gaan naar Zweden voor een langere periode, bijvoorbeeld om te werken in mijn vakgebied.

Daarnaast wil ik nog veel leren over verschillende eetculturen en typische signature dishes voor een bepaalde cultuur. Hopelijk veel verschillende landen bezoeken op vakanties dus (of misschien er wel mijn werk van maken!).

 • Heb je een bijzonder talent? Zo ja, welk?

Of ik het een talent mag noemen.. Ik vind het meer iets wat ik érg graag doe. Koken, bakken en bloggen. Of schrijven over eten. Ik zou niet meer zonder kunnen denk ik!

 • Hoe heb je de naam van je blog gekozen?

Toen ik met het idee kwam om een blog te beginnen heb ik eerst via een website een soort winactie tegen een kleine vergoeding gestart. De bedenker van de door mij gekozen beste naam wint. Toch ben ik daarnaast zelf aan het brainstormen gegaan. Ik vind eten lekker, vooral goed eten. Good food. In combinatie met ‘have a good day’, een motto dat mij erg aanspreekt, kwam de combinatie ‘Have a good food day’ hieruit (toch nog zelf bedacht dus 😉 ).

Tot slot nomineer ik Maartje van Gezonde Receptjes en Hanne van Miss Havermout. Veel plezier en succes met de volgende vragen:

 1. Stel je even in het kort voor.
 2. Hoe kwam je op het idee om een blog te beginnen?
 3. Hoelang blog je al?
 4. Heb je er ooit aan gedacht om te stoppen met bloggen?
 5. Waar focus jij je voornamelijk op met je blog?
 6. Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
 7. Welke sport(en) doe je?
 8. Waar zie je jezelf over 5 jaar?
 9. Wat is jouw droombaan?
 10. Wat zou graag willen doen als je geen grenzen of beperkingen (zoals geld of tijd) had?
 11. Welk land of welke stad zou je (nog) eens willen bezoeken en waarom?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s