Il Caminetto (7)

Chaotisch lekkere Italiaanse keuken

Een gezellig traditioneel Italiaans restaurant in het Midden-Limburgse Echt. Chaotisch en druk, maar eten van de hoogste kwaliteit.

Het restaurant dankt zijn naam aan de open haard die in het oude restaurant stond. De gezelligheid, Italiaanse passie voor pure ingrediënten en lekker eten is daarentegen nog steeds terug te vinden in het nieuwe restaurant. De vriendelijke bediening gebruikt geen moderne digitale systemen om je bestelling op te nemen maar loopt gewoon met pen en papier rond. Aan het einde van de avond/het diner ouderwets telt het personeel alles uit het hoofd bij elkaar op. Sardijnen verwarmen hun hart het liefst aan tafel, daar is eten en samenzijn onlosmakelijk verbonden met elkaar.

De gastvrouw Liesbeth met haar man Salvatore en zoons Maurizio en Claudio runnen de zaak als een echt familiebedrijf. Toen ik binnenkwam was mijn eerste indruk chaotisch. Maar alle gasten in het volgeboekte restaurant worden uiterst vriendelijk bediend en voorzien van de lekkerste Italiaanse vlees- en visspecialiteiten, pizza’s, pasta’s, antipasti en desserts. Misschien nog het beste is, je hoeft niet lang op je eten te wachten.

Als voorgerecht neem ik proscuitto met meloen, eenvoudig maar ware smaaksensatie. In dit gerecht komt het frisse van de meloen en het zoute van de ham fijn samen. Het bord is mooi opgemaakt en de sfeer in het restaurant doet me denken aan de vakantie in Italië, heerlijk. Als hoofdgerecht neem ik spaghetti Arrabiata. Pittig, als het Italiaanse temperament, maar zacht en warm van binnen net zoals iedereen er zo vriendelijk en gastvrij met je omgaat.

Ik was er voor mijn voor- en hoofdgerecht en twee wijntjes €32 euro kwijt, niet veel voor een avond authentiek Italiaans genieten. Aan het begin van de avond leek het alsof de bediening als kip zonder kop rondrende. Tijdens het diner bleek echter dat Il Caminetto een goed geoliede machine is. Liesbeth en Salvatore hebben alles perfect onder controle.

IMG_5624

Spaghetti arrabiata Il Caminetto

il caminetto interieur.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s