Review HiHaHavermout

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een recept met havermout of speltmeel heb geplaatst. Daarom vond ik dat nu een mooi moment, want onlangs maakte ik heerlijke HaverSpelt pannenkoeken en een HaverSpelt pizzabodem met het HaverSpeltMeel van Hi Ha Havermout thuisgestuurd.

Het HaverSpeltMeel van Hi Ha Havermout kwam helaas op een dag per pakketdienst toen ik niet thuis was. De pakketbezorger kwam de volgende dag terug met een dichtgeplakt pakketje waarin de -helaas- gesneuvelde verpakking met HaverSpeltMeel in zat. Snel deed ik het in andere bakjes die ik thuis had zodat het goed afgesloten in de kast bewaard kon worden.

Over de HaverSpeltMeel mix zelf: deze bestaat voor 25% uit havermeel en voor 75% uit volkoren Kollenbergerspeltmeel.

Een paar dagen daarna maakte ik HaverSpelt pannenkoekjes uit de receptenbundel die ik per mail van Hi Ha Havermout had gekregen.

Speltpannenkoekjes (ongeveer 15 stuks)

 • 200 gram HaverSpeltmeel
 • 250 ml (plantaardige) melk
 • 1 ei
 • snuf zout
 • Olie of boter om in te bakken

IMG_5020.JPG

Meng het meel, met de melk, het ei en het zout goed door elkaar met een garde. Laat boter of olie in een koekenpan op middelhoog vuur smelten en maak met een juslepel kleine pannenkoekjes van het beslag. Wanneer je bubbeltjes in het beslag ziet verschijnen kun je met een spatel de pannenkoeken omdraaien. Stapel de pannenkoekjes en eet smakelijk!

IMG_5021.JPG

 

Daarnaast probeerde ik een week later zelf een recept voor de HaverSpelt pizzabodem uit. Best eenvoudig recept en je kunt het deeg ook al een dag vantevoren maken.

Voor 1 pizzabodem neem je:

 • 150 gram HaverSpeltMeel
 • 75 mL lauwwarm water
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 3,5 gram droge gist

IMG_5621.JPG

Meng alle ingrediënten en kneed het tot een deegbal. Laat minimaal een uur rusten. Ver warm de oven voor op 180 graden Celsius. Rol de deegbal tussen 2 vellen vershoudfolie uit tot een pizza van ongeveer 3 mm dikte. Beleg de pizza met saus en toppings naar keuze. Ik gebruikte Italiaanse tomatensaus, champignons, tomaatjes, pijnboompitjes, kaas en basilicum. Bak de pizza op een bakplaat in de voorverwarmde oven in ongeveer 40 minuten af. En nu smullen maar!

img_5633.jpg

Als eindoordeel wil ik nog kwijt dat ik het erg leuk vond om te experimenteren met dit HaverSpeltMeel, een gezondere optie en alternatief voor regulier tarwemeel. Erg lekker om verschillende dingen mee te bakken, ik zou er zo nog meer baksels mee willen maken! Dit zou nog wel eens mijn nieuwe favoriet wat betreft speltmeel kunnen worden. Qua prijs-kwaliteit verhouding ook prima t.o.v. andere merken in de supermarkt (en in sommige gevallen nog wel goedkoper!).

 

 

 

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

 1. Oh, jammer dat het pakketje gesneuveld is..
  Maar fijn dat je zulke lekkere pannenkoeken en pizza hebt kunnen maken!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s