Pepernotenproeverij Van Delft

Laatst wandelde ik na school door Venlo en zag ik dat daar een pop-up store door Van Delft Pepernotenfabriek werd gebouwd. Ik volgde hen al een tijdje via Instagram en zag dat ze een enorm assortiment aan smaken pepernoten hebben. Dus ik besloot afgelopen week terug te gaan om 3 zakjes te kopen, vond ik het een succes? Lees snel verder!

Ongeveer een maand geleden opende de Van Delft Pepernotenfabriek een winkel in Venlo op Maasstraat 38. Deze winkel blijft geopend t/m 5 december. Ik ging er afgelopen week langs om te proeven en 3 smaken te kopen. Ik ging naar huis met een zakje gemengde chocoladesmaken (wit, melk en puur), pumpkin spice en karamel zeezout. Bij deze 3 zakjes kreeg ik een gratis zak traditionele pepernoten van 200 gram gratis :).

IMG_E5603.JPG

Thuis moest ik natuurlijk even een smaaktestje doen met deze smaken want, eens een foodie, altijd een foodie!

Als eerste proefde ik de karamel zeezout pepernoten. De karamel proef je wel, het zeezout nauwelijks. Ik vind de combinatie karamel omhulde pepernoten best vreemd, maar niet vies zullen we maar zeggen.

Ten tweede probeerde ik de gemengde chocolade pepernoten. Eerst wit, lekker zoet en écht de smaak van witte chocolade, jam! Daarna melk, lekker knapperig en de heerlijke melkchocoladesmaak proef je ook terug. Dan puur, een intense chocoladesmaak, maar nog steeds de smaak en structuur van pepernoten, me likes!

Daarna probeerde ik de pumpkin spice pepernoten. In het begin erg zoet, daarna komt de pompoensmaak. Deze pepernoten hebben een mooie fel, oranje kleurtje. Het is wel een apart smaakje omdat ik deze combinatie nog nooit heb geproefd en niet gewend ben.

Als laatste proef ik de originele pepernoten, zonder extra smaakjes of chocolade omhulsel. Deze zijn en blijven natuurlijk mijn favoriet (ik zou er zo een zakje van leeg kunnen eten!).

Dan nu mijn ranking:

IMG_5604.JPG

  1. De originele pepernoten, een all-time favorite!
  2. Dan de pure chocolade, gevolgd door melkchocolade en witte chocolade.
  3. De pumpkin spice pepernoten waren toch best apart van smaak.
  4. Als laatste de karamel zeezout, dit vond ik niet zo’n heel lekkere combinatie en de smaken komen niet allemaal tot hun recht.

Als all-over comment wil ik nog kwijt dat de originele pepernoten en karamel zeezout smaak wat groter van formaat zijn dan de andere smaken die ik heb gekocht.

Als je de ‘gewone’ pepernoten wil halen zou ik je aanraden gewoon naar een goedkope winkel te gaan, maar Van Delft Pepernotenfabriek winkels zijn heaven-on-earth om eens andere smaken te proberen, vandaar wel echt een aanrader!

Toch liever zelf pepernoten maken? Bekijk dan hier mijn blog van vorig jaar: zelf pepernoten maken of juist een ander Sinterklaas gerelateerd recept?: Gevulde speculaas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s