Antwerpen

Afgelopen weekend was ik met een vriendin in Antwerpen, en daar moesten we natuurlijk de leukste food hotspots even bezoeken! Omdat Denise hier al een paar maanden stage loopt was zij mijn gids, we zijn zelfs nog gaan rennen (door de regen!). Heb je binnenkort een weekendje Antwerpen gepland? Lees dan even verder voor leuke eettentjes!

Tinsel, Vlaamse Kaai 40

Tinsel is een klein, gezellig restaurantje waar je terecht kunt voor een heerlijk ontbijt of een uitgebreide brunch. Wij kwamen net van het fotomuseum vandaan (Waalsekaai 47) en hoefden eigenlijk niks te eten. Ik nam daarom een verfrissend drankje en Denise nam een latte.

Tinsel.jpeg

Bia Mara, Maalderijstraat 1

Voor de lekkerste visgerechten kun je goed terecht bij Bia Mara! Heerlijke fish & chips, niet te duur en voor erbij een heerlijke home made ice tea.

bia mara.jpeg

Chickpea, Melkmarkt 25

Bij dit restaurantje krijg je alles met kikkererwten! Heelijke houmous, pizza falafel, maar ook gepofte aardappel met dille en kwark. Een echte aanrader als het gaat om een lunch of diner!

chickpea.jpeg

Moochie, Melkmarkt 27

Op het zelfde straatje als Chickpea zit Moochie, heerlijke frozen yoghurt hebben ze hier! Je kunt kiezen welke portie yoghurt je wil, en afhankelijk daarvan kun je het aantal toppings kiezen. Ik ging natuurlijk voor all the way chocolate 😉

frozen yoghurt

8 tea 5, Korte Klarenstraat 15

Al eens bubble tea gehad? Ik ook niet, tot afgelopen weekend! Bij 8 tea 5 in Antwerpen kun je terecht voor zoete bubble tea in verschillende smaken, of zelfs op basis van melk. Ik nam een ‘thee’ met ananas smaak en de bubbles in aardbeiensmaak.

bubble tea.jpeg

Sals, Groenplaats 5

We hadden zin in een cocktail, dus gingen we naar het historisch centrum, daar stikt het van de café’s en bars. Helaas konden we niet buiten op het terras zitten maar we moesten en zouden hier een cocktail drinken 🙂 je kreeg hier tenslotte een liter (!) cocktail voor €10,-. En lekker dat ‘ie was!

cocktail.jpeg

The chocolate line, Meir 50

Échte Belgische chocolade, van bonbons tot paashazen, je krijgt het hier allemaal! Je kunt hier ook even achter de schermen kijken hoe ze bijvoorbeeld chocolade paaseieren maken.

chocolade winkel

De laatste dag lunchten we in het park, het was heerlijk weer! Zondagavond gingen we weer terug met de trein dus aten we in het huis waar Denise woonde, een heerlijk soepje van haar stage bij Soepmie en zelfgemaakte salade.

picknick jenny denise.jpegtafel gedekt denise antwerpen.jpeg

Last weekend I was with a friend in Antwerp, and of course we had to visit the best food hotspots here! Because Denise is already here for a few months internship she was my guide, we even went for a run (in the rain!). Soon planned a weekend Antwerp? Read a little further for great food hotspots!

Tinsel, Vlaamse Kaai 40

Tinsel is a small, cozy restaurant where you can enjoy a delicious breakfast or brunch. We just came from the Photomuseum (Waalsekaai 47) and did actually eat anything. I therefore took a refreshing drink and Denise took a latte.

Tinsel.jpeg

Bia Mara, Maalderijstraat 1

For the best fish you should really go to Bia Mara! Delicious fish and chips, not too expensive and tasty home made ice tea.

bia mara.jpeg

Chickpea, Melkmarkt 25

At this restaurant you get everything with chickpeas! Delicious hummus, pizza falafel and also baked potato with dill and cream. Highly recommended when it comes to lunch or dinner!
chickpea.jpeg
Moochie, Melkmarkt 27
On the same street as Chickpea is Moochie, delicious frozen yogurt they have here! You can choose which portion of yoghurt you want, and depending on that, you can choose the number of toppings. Of course, I chose all the way chocolate 😉
frozen yoghurt
8 tea 5, Korte Klarenstraat 15
Already had bubble tea? Me neither, until last weekend! At 8 tea 5 you can go for sweet bubble tea in different flavors, or even milk-based. I took a ‘tea’ with pineapple flavor and bubbles in strawberry flavor.
bubble tea.jpeg
Sals, Groenplaats 5
We felt like having a cocktail, so we went to the historical center, it is full of the cafes and bars. Unfortunately we could not sit outside on the terrace but we needed and would drink a cocktail here 🙂 you got here eventually a litre cocktail for € 10 (!) -. And it was so delicious!
cocktail.jpeg
The chocolate line, Meir 50
Real Belgian chocolate, from praline to chocolate Easter bunnies, you get it all here! You can also have a look behind the scenes at how they make chocolate Easter eggs for example.

chocolade winkel

The last day we had lunch in the park, the weather was beautiful! Sunday evening we went back to the train so we ate in the house where Denise lived, a delicious soup from her internship at Soepmie and a homemade salad.

picknick jenny denise.jpegtafel gedekt denise antwerpen.jpeg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s