Healthy snack: banaan en appel met amandelpasta

Je zult wel denken, huh wat is dat, dat zal toch niet lekker zijn, maar integendeel! Het is heerlijk, deze gezonde snack. Ik leg je uit waarom.

Op de foto’s gebruik ik appel en banaan met amandelpasta, nu kun je hier eigenlijk elke vorm (zo puur mogelijke) notenpasta voor gebruiken, maar notenpasta’s zijn in elk geval rijk aan vezels. Waar is dat nu goed voor? Voor een langer verzadigd gevoel, ik eet appel of banaan met amandelpasta meestal als tussendoortje maar het kan ook prima als (onderdeel van de) lunch.

Misschien wordt je bij het lezen van de verpakking afgeschrokken door de hoge calorische waarde van notenpasta, maar gebruik het met mate en het zorgt dus voor een langer verzadigd gevoel waardoor je minder snel naar andere (zoete) dingen neigt.

Ik zeg: zeker het proberen waard, niet voor elke dag, maar gewoon als je trek hebt hierin. Zo’n pot notenpasta kun je overigens best lang bewaren, dus die hoeft niet binnen een week op!

IMG_0442

You might think, huh what is this that won’t be good, but wait! It’s delicious, this healthy snack. I’ll explain why.
In the pictures I use apple and banana with almond paste, now you can actually use nut butter here in any form (as pure as possible) , but in any case they are rich in fiber. Where is it good for? For a longer saturated feeling, I eat apple or banana with almond paste usually as a snack, but it can serve as (part of the) lunch.
Maybe you will be deterred from reading the package because of the high calorific value of nut butters, but use it sparingly and thus ensures a longer  saturated feeling so you tend less to other (sweet) things.
I would say definitely worth a try, not every day, but just when you feel for it. Such a pot nut butters you can actually save quite a long time, so it doesn’t have to be empty within a week!

IMG_0442

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s