Review The Green Happiness

In december schafte ik het nieuwe winterboek van The Green Happiness aan, om te proberen hoe zo’n leefstijl in elkaar steekt. Weinig zuivel, alles plantaardig, geen vlees en vooral héél véél groenten! Erg leuk dat hierbij ook wordt ingespeeld op seizoenen wat betreft groenten. Maar wat vond ik van het boek, wat is mijn ervaring?

Waarom ik dit boek kocht? Een vriendin van mij had al een tijdje het zomerboek, en vlak voor de kerst was er een speciale actie waardoor je het zomer- en winterboek samen voor een leuk prijsje kon kopen. Omdat ik het wel interessant vind om verschillende diëten uit te proberen kocht ik de boeken en uit het winterboek heb ik al een heel aantal dingen gemaakt! De meeste recepten smaken erg goed, ik zit er vol van en mis het vlees ook niet echt. Het is wel veel voorbereiden, koken, en voor mij ingrediënten die ik niet wekelijks koop.

Daarnaast beveelt The Green Happiness aan om biologisch te eten, maar daar ga ik niet aan beginnen! Binnenkort een blog hierover, waarom ik bewust NIET voor biologisch kies.

Is het makkelijk vol te houden? Voor mij, ja en nee, het ligt eraan hoe je het bekijkt. Het is niet persé een dieet maar een leefstijl, zo beschrijven Tessa en Merel het ook. Om gezond te eten en leven breng je steeds kleine wijzigingen in je eet- en beweegpatroon aan zodat het uiteindelijk gewoontes worden. Daar kan ik me wel in vinden! Ik weet ook best dat ik vetrijke producten, suikerbommen en (alcoholische) drankjes beter kan laten staan, maar voor mij werkt dat niet. Ik wil balans in mijn eetpatroon, dat wil zeggen dat ik gewoon op zaterdag uit ga en wijntjes/ shotjes/ biertjes drink, dat ik gewoon op een verjaardag een stukje vlaai of arretjescake eet. Maar ook dat ik het rennen weer heb opgepakt, hier weer langzaam een patroon in probeer te krijgen. En uiteraard door de week probeer ik wat meer op mijn voeding te letten dan in het weekend, omdat het kan. Dat is waar ik me goed bij voel. Ook zal ik nooit vegetariër worden, als is flexitariër misschien een beter woord, af en toe een dag geen vlees eten, omdat het niet hoeft.

Terug naar The Green Happiness, wat heb ik allemaal gemaakt tot nu toe? Ik ben nu (als ik het boek 100% zou volgen) bij week 5, dag 30 ongeveer. Zo’n programma van The Green Happiness duurt 50 dagen.

DSC03257.JPGDeze healthy caramel bars vond ik erg lekker! Ik maakte ze van amandelmeel, kokosolie, dadel, honing en extra pure chocolade. Een gezond(ere) snack waarvan je niet zou zeggen dat er geen toegevoegde suiker in zit.

dsc03371Bietenburgers op heerlijke broodjes met pitjes, salade, komkommer en hummus. Omdat ik de bietjes niet in de blender had gedaan maar zelf had gesneden, vielen de burgers toen ze uit de oven kwamen wat uit elkaar, maar ze vielen in de smaak!

DSC03247.JPGDeze pompoenspread, lekker maar waterig doordat ik water heb toegevoegd. Eerst proeven voordat je het recept volgt dus!

DSC03248.JPGGrote porties risotto met pompoen, champignon en courgette. Heel lekker maar ik had hier makkelijk 4x van kunnen eten!

DSC03388.JPG

Ook deze overheerlijke bountylollies maakte ik, chocolade is altijd een goed idee!

DSC03396.JPG

Erwtensoep met héél veel groenten. Voor mij hadden er meer spliterwten in gemogen, zodat het ook echt oogde als erwtensoep, smaak is er wel. Gevuld met knolselderij, wortel, zoete aardappel, ui, prei en kikkererwten.

DSC03407.JPGAziatisch stamppotje: aardappelpuree met kokosmelk, andijvie, paprika, taugé, koriander en cashewnoten.

 

Hopelijk hebben jullie iets aan deze review, laat me iets weten als jij dit boek ook hebt geprobeerd en wat je ervan vond!

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. merelannemoon schreef:

  Leuk om jou ervaringen te lezen! 🙂 Bountylollies zijn mijn favoriet, en ook de baked oats.

  Ik heb alleen het oude winterboek, dus ben erg benieuwd naar deze en de veranderingen ten opzichte van het eerste winter boek. Mocht je nog eens een boek uit mijn verzameling willen lezen laat maar weten dan kunnen we een boekenruil doen 😛

  Like

  1. haveagoodfoodday schreef:

   Leuk Merel! Kunnen we zeker eens doen 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s