Amuse met geitenkaas en appel

De Foodboxchallenge van januari is ten einde! Samen met studiokook.nl heb ik gisteren een winnaar uitgekozen. Het was even moeilijk, er waren meer inzendingen, maar we hebben gekeken naar creativiteit en originaliteit. Daarbij hebben we wederom allebei weer één winnaar gekozen. Op mijn blog de winnaar: Bonsje’s keukenavonturen met het recept van de amuse met geitenkaas en appel!

Het recept dat ik maakte nadat ik ingrediënten van Demi kreeg toegewezen, voorafgaand aan deze foodboxchallenge staat hier: Salade van geitenkaas, appel, noten, knolselderij en dadel

De deelnemers kregen een lijst van 6 ingrediënten, waarvan ze er 4 mochten uitkiezen om mee te koken en bakken. Het ging om de volgende ingrediënten:

 • groene appel
 • noten
 • geitenkaas
 • bladerdeeg
 • peterselie
 • champignons

Link naar de blog van Bonsje: https://www.bonsjeskeukenavonturen.nl/2016/12/19/amuse-met-geitenkaas-en-appel/

ORIGINELE BLOGPOST:

bonsje-amuse

Wat heb je nodig voor 8 stuks:

 • 1 granny smith appel
 • 2 velletjes bladerdeeg
 • 50 gram dukkah
 • kristalsuiker
 • 1 eetlepel nigellazaad
 • 1 eetlepel honing
 • 100 gram zachte geitenkaas

Hoe maak je het?

Bak eerst de koekjes van bladerdeeg, hier bouw je de amuse op 🙂

Hiervoor verwarm je de oven voor op 200 graden. Steek uit elk velletje bladerdeeg 4 rondjes (met een koekjessteker). Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en leg daar de bladerdeegrondjes bovenop, bestrooi ze met het nigellazaad en leg daar ook weer een vel bakpapier bovenop. Nu zet je een andere ovenschaal bovenop de bladerdeegrondjes zodat ze niet gaan rijzen, je wil mooie platte rondjes hebben 🙂 Bak de rondjes in ongeveer 20 minuten goudbruin en knapperig, leg apart tot je ze gaat gebruiken.

Steek met een meloenbolletjesboor 8 bolletjes uit de appel (dit moet echt lukken met een appel 😉 ) Leg de appelbolletjes even op een keukenpapiertje.

Doe een goeie berg suiker (minimaal 100 gram) in een pannetje en laat dit op middelhoog vuur karamel worden. Als je de suiker gewoon haar gang laat gaan, niet roeren, alleen af en toe de pan even draaien, komt het zelf goed met de karamel 😉 Zodra je de karamel gaat ruiken zet je het vuur laag. Prik in elk appeltje een coctailprikker en haal ze door de karamel, dip ze meteen in de dukkah en laat op een velletje bakpapier even uitharden en afkoelen.

De geitenkaas roer je los met de honing (best lastig nog, het is steviger dan ik dacht).

Nu ga je bouwen 🙂

Maak met hulp van 2 theelepels bolletjes van de geitenkaas, deze leg je bovenop je bladerdeegrondje, daarbovenop leg je een karamel appeltje en tadaaaaaaaaaaa klaar is je beeldschone, superlekkere amuse!

Doordat de appel vochtig is gaat je karamel wel smelten, wacht dus niet te lang met serveren! Dit gerecht kan je voorbereiden tot je de appeltjes door de karamel moet halen, daarna moet je snel happen 😉

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s