Personal blog (4)

Vandaag mijn een-na-laatste persoonlijke blog, nog maar 8 dagen te gaan hier in Zweden. Ik kreeg nog eens bezoek, had het druk op stage en ik ging op boottrip naar Helsinki met de ‘Dutch crew’.

Om te beginnen bij het begin, mijn ouders waren geweest en het weekend daarna ging ik paardrijden in Norrtälje. Dit ligt ongeveer 1,5 uur met de bus van Stockholm vandaan. Het was alweer 3 jaar geleden dat ik überhaupt op een paard had gezeten, en dit was dan ook mijn eerste keer op een IJslander! Maar ik ben in Zweden, dus dat hoort zich zo :). Helaas heb ik geen goede foto hiervan, maar het was wel erg leuk! Het weer zat mee, was koud maar de zon scheen. Vermoeiend maar erg leuk deze dag.

Het weekend erna gingen we op cruise naar Helsinki! Met ‘we’ bedoel ik dan mijn huisgenoot en de andere Nederlandse studenten (en werkenden) die we hier hebben leren kennen. In Helsinki was het wel aardig koud, voor mijn gevoel -10 (thermolegging was niet slecht geweest). Maar op de boot was het natuurlijk goed uit te houden! Alleen wat storm op de terugweg wat me zeeziek maakte, al had ik hier nog nooit eerder last van gehad, erg vervelend. Een gezellig weekend, met leuke feestjes en leuke mensen!

IMG_6252.JPG

Van de mooie herfst dat weekend, veranderde Stockholm in winterwonderland na 10 dagen. Sneeuw, sneeuw, en nog meer sneeuw. Op woensdag viel er wel een halve meter sneeuw overdag, het openbaar vervoer lag dan ook bijna helemaal plat. Naar huis gaan ging moeilijk maar met wat vertraging is het allemaal goed gekomen! Als nieuwkomer in Zweden was ik niet echt voorbereid op dit weer en ik had natuurlijk geen snowboots bij me, een mooie oefening om op mijn normale schoenen slidderend naar stage te lopen die week… Gelukkig leverde dit wel mooie plaatjes op, met mooie uitzichten.

IMG_6644.JPG

Inmiddels, 2 weken later, is er niks meer van de sneeuw over. De temperatuur kwam boven nul, het regende en de herfst was terug (maar dan niet meer met die mooie gele en rode bladeren aan de bomen). Afgelopen weekend kwamen mijn vriendinnen langs, en ook nog een vriendin van mijn huisgenote. Drukke boel in huis, met 8 dames! Wel gezellig druk, veel gekletst en gelachen, de toerist uitgehangen en een avond uit geweest.

IMG_6807.JPG

Zelf heb ik nog maar één week te gaan en dan ben ik alweer bijna thuis. De tijd is gevlogen, vooral de afgelopen maand. Ik denk dat ik juist net ‘gesetteld’ was en aan Zweden, Stockholm, de mensen en de taal gewend was. Daarom had ik misschien liever november nog eens  over gedaan! Maar toch, ben ik ook heel blij als ik weer thuis ben volgende week zaterdag, met mijn familie, Limburgse vrienden en dorpsfeestjes. Daarbij heb ik vorige week m’n broertje zijn 5e verjaardag gemist. Niet echt gemist, maar ik was er niet echt bij, via Facetime is niet hetzelfde…

IMG_6708.PNG

Over een maand mijn laatste persoonlijke blog over stage, hoe het is om weer thuis te zijn. Of ook weer niet, want ik begin een week na thuiskomst weer met een andere stage, waarvoor ik op kamers ga ik Maarssen! Niet naast de deur, dus ik zal nog steeds alleen de weekenden thuis zijn. Voor nu, fijn weekend!

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Mstrjimmy schreef:

    De foto’s van Zweden zien er mooi, en de ander heel gezellig uit. Dit is het eerste bericht dat ik van je lees. Wat voor studie doe je?

    Geoetjes Jimmy

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s