Hotspots in Stockholm (4)

Zoals beloofd, elke 4 weken dat ik hier ben een nieuwe reeks van dit thema ‘Hotspots in Stockholm’. Vandaag alweer de 4e ‘aflevering’! En dat betekend ook de een-na-laatste, want over een maand ben ik weer terug in Nederland. Deze keer gaat het niet alleen over eten, maar ik heb de vijf leukste eetgelegenheden én bezienswaardigheden voor jullie uitgelicht, veel leesplezier!

Om te beginnen met een prachtig uitzicht, Skeppsholmsbron, de brug die Stockholm Centrum verbind met het eiland Skeppsholmen is een beroemde ‘toeristenbrug’. Er worden veel foto’s gemaakt van de leeuwenkoppen op de brug en met het uitzicht op Gamla Stan, het oude centrum. Ik wandel elke ochtend en avond hier, en ongeveer een maand geleden (toen het nog licht was na 6 uur) ging de zon hier heel mooi onder in een rode kleur, prachtig uitzicht!

img_5233

Als tweede een gezellig straatje in het centrum van Stockholm, een zijstraatje van de Sveavägen genaamd Tunnelvägen. De naam van dit straatje is ook wel logisch, want er is een gele tunnel, de Brunkeberg tunnel halverwege dit straatje, ook een beroemde foto plek.

IMG_5569.JPG

IMG_5570.JPG

Aan leuke lunchcafés in Stockholm geen gebrek, hier eten de meeste mensen tussen de middag uitgebreid lunch, niet zoals wij dat in Nederland doen met een broodje kaas! Op het eiland Skeppsholmen vind je een lunchcafé / kunstgalerie genaamd Mindepartementet. Dit is een echte aanrader, heerlijke soep of salade en een rondje langs de fotografie tentoonstelling lopen. Omdat dit restaurant praktisch naast mijn stageplek ligt ben ik hier elke week wel een keer te vinden 🙂

IMG_5451.JPG

IMG_5689.JPG

IMG_6156.JPG

Als je van raw en vegan houdt is dit een ideale plek om naartoe te gaan: STHLM raw een gezellig eetcafé om te lunchen of fika te houden. Ik eet niet persé raw of vegan, maar vind het wel interessant om dit eens uit te proberen! Daarom kocht ik hier het boek RAW Fika, misschien binnenkort wel een receptje hieruit op mijn blog 🙂

IMG_5429.JPG

IMG_5439.PNG

Toen mijn ouders hier waren hebben we heerlijk gegeten bij TGI Friday’s. Een Amerikaans restaurant voor de hele familie, voor iedereen zit er wel iets lekkers bij! Zo aten we spare ribs, kipsalade, een baconburger en mijn broertje had een kids burger. Helaas geen goede foto, maar wel een aanrader!

IMG_5847.JPG

Vanmiddag ga ik op cruise en morgen overdag ben ik in Helsinki. Tips voor (food) hotspots daar zijn nog welkom! Zelf heb ik natuurlijk ook al wat dingen uitgezocht om naartoe te gaan 🙂

 

 

As promised, every 4 weeks that I am here a new series of this theme Hotspots in Stockholm. Today already the 4th ‘episode’! And that means almost the last episode, because in a month I’m back in the Netherlands. This time it is not just about food, but I have the best five eateries and attractions highlighted for you, enjoy reading!

To begin with stunning views, Skeppsholmsbron, the bridge that connects Stockholm Centre for the island of Skeppsholmen is a famous tourist bridge. Tourists take many pictures of the lion heads on the bridge and the view of Gamla Stan, the old center. I walk every morning and evening here, and about a month ago (when it was still light after 6 hours) the sun here quite nice going into a red color, amazing views!

img_5233

Secondly a cozy street in central Stockholm, a side street of the Sveavägen called Tunnelvägen. The name of this street is also logical, because there is a yellow tunnel, the tunnel Brunkeberg tunnel, also a famous photo spot.

IMG_5569.JPG

IMG_5570.JPG

On nice lunch cafés in Stockholm no shortage here most people eat lunch at noon, not as we do in the Netherlands with a cheese sandwich! On the island of Skeppsholmen you’ll find a lunch café / art gallery called Mindepartementet. This is highly recommended, delicious soup or salad and a walking tour along the photography exhibition. Because this restaurant is almost next to my internship I’m here every week to have a nice lunch:)

IMG_5451.JPG

IMG_5689.JPG

IMG_6156.JPG

If you like raw and vegan maintains this is an ideal place to go: STHLM raw cozy cafe to have lunch or fika. I do not eat raw or vegan, but I think it’s interesting to try this! That’s why I bought this book RAW Fika, soon maybe a recipe here on my blog 🙂

IMG_5429.JPG

IMG_5439.PNG

When my parents were here, we had a delicious dinner at TGI Friday’s. An American restaurant for the whole family, for everyone there is something delicious in! So we ate spare ribs, chicken salad, a bacon burger and my brother had a kids burger. Unfortunately, not a good picture, but a must go!

IMG_5847.JPG

This afternoon I’m going on a cruise and tomorrow I am during the day in Helsinki. Tips for (food) hotspots are welcome there! I already choose some places to go, but recommendations are still welcome 🙂

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s