Personal blog (2)

Ongeveer een maand geleden postte ik mijn eerste persoonlijke blog, over mijn buitenlandstage Zweden. Vandaag vond ik het tijd voor een nieuwe personal blog. Inmiddels ben ik weer een paar weken verder en wat meer gewend aan alles!

De vorige keer dat ik een blog als deze schreef, was het hier in Stockholm nog best mooi en redelijk warm weer. In het iets zuidelijkere Nederland hebben jullie nog een paar extreem warme dagen achter de rug. In tegenstelling tot hier, waar het zo’n 5 tot 10 graden kouder is, hebben jullie het dus best prima daar :). Al maakt mij het temperatuurverschil niet zoveel uit, de zon schijnt overdag nog meer dan voldoende! Wel wordt het hier al aardig vroeg donker, rond 7 uur in de avond is het helemaal gedaan met het daglicht en is het dus ook echt harstikke donker. Ik heb me laten vertellen dat het eind november al om 3 uur in de middag donker is, dus laat ik nog maar genieten van het daglicht!

Afgelopen zaterdag heb ik meegedaan aan een typisch Stockholmse run, namelijk de Lidingöloppet. De originele run is 30 km lang, ik heb gekozen voor de 15 km, dat vond ik lang genoeg 😉 Deze run ging (boven verwachting) erg goed. Mijn doel was om deze run uit te lopen binnen 2 uur, omdat er een heleboel grote heuvels in het parcours zitten en ik af en toe wel moest lopen om boven te komen. Ik heb deze run uiteindelijk in 1 uur, 48 minuten en 12 seconden uitgelopen, dik tevreden én een voldaan gevoel! Bij de finish stond mijn stagebegeleidster mij op te wachten met een zelfgemaakte groene smoothie en verse frambozen en bramen om op weg naar huis op te snoepen.

img_4928

Mijn stage vliegt als het ware voorbij, ik heb er vandaag al 7 weken op zitten, dat betekend nog 8 te gaan. Ik ben al (bijna) op de helft! Als ik eerlijk moet zijn mis ik het thuis wel een beetje, mijn eigen bed, broertje en ouders, maar ook het uitgaan met de leukste vrienden en de food-tripjes met mijn klasgenootje. Gelukkig heb ik samen met mijn huisgenote een leuke groep Nederlandse studenten leren kennen waarmee we elk weekend wel iets leuks gaan doen. Van een boottochtje op een van de laatste zomerdagen tot uitgaan op de gekste plekken.

Gelukkig krijg ik de komende tijd ook nog wat bezoekjes! Mijn nichtje komt volgend weekend langs, mijn ouders en broertje komen een weekend en mijn vriendinnen hebben het voor elkaar gekregen samen een weekendje Zweden te boeken! Een en al gezelligheid de komende weken dus 🙂

Dit was mijn persoonlijke blog voor vandaag. Over een maandje komt er weer een nieuwe persoonlijke blog aan, tot dan! Oh en vergeet vooral ook niet mijn recepten in de tussentijd te bekijken. Fijn weekend!

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. wannderful schreef:

  Heb je tips voor waar je lekker kan eten in Stockholm?

  Like

  1. haveagoodfoodday schreef:

   Ja! Kijk eens bij een van de blogposts ‘Hotspots in Stockholm’ daar schrijf ik over verschillende eettentjes die mij goed zijn bevallen!

   Liked by 1 persoon

 2. Denise schreef:

  Oh kei leuk dat je nog bezoek krijgt! Mis de food tripjes ook wel hoor 😦 Maar volgens mij vliegt de tijd voorbij daar, ik heb een waslijst met hotspots voor als je terug bent!

  Like

  1. haveagoodfoodday schreef:

   Ja ik ben blij dat ik nog wat aanloop heb hier! Gelukkig valt er in Stockholm en de rest van Zweden genoeg te zien en te doen 🙂 Ik kijk er alweer naar uit om dagen voor foodtripjes met jou te plannen, ben benieuwd naar je lijst haha!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s