Hotspots in Stockholm (2)

Vandaag weer een update van de leukste hotspots (vind ik 🙂 ) in Stockholm en omgeving! Lees snel verder, misschien haal ik je wel over om ook naar Zweden te komen!

Yi’s sushi & café

Regelmatig beland ik hier tijdens een lunchpauze met stage, voor een heerlijke sushi 8 bitar. Deze plek is niet alleen gezellig om naartoe te gaan, maar ook nog eens goedkoop, goede en snelle service en vriendelijk personeel. Je vind Yi’s sushi & café op Malmtorgsgatan 5, in het centrum van Stockholm.

yis_iazwuy.jpg

American table brasserie

Tijdens een afterwork met stage kwam ik hier voor een heerlijke salade met zalm en een drankje. Een echte aanrader en wat chiquer dan de reguliere restaurants. Leuke aankleding en mooi concept! De American table is te vinden op de Östra Järnvägsgatan 35 in de buurt van het Centraal station.

IMG_4243[1].JPG

Barista

Bij dit leuke koffietentje op het station ga ik regelmatig langs voor een overheerlijke Chai Latte als ik nog even op mijn trein moet wachten. Overigens hebben ze hier ook overheerlijke Chokladboll en Kladkaka. Dit zaakje zit op de benedenverdieping van het Centraal station in Stockholm.

IMG_3995[1].JPG

IKEA

Tijdens mijn stage in Zweden moet ik natuurlijk ook een keer bij de IKEA zijn geweest, ik ben immers in het thuisland van deze woonwinkel! Hier probeerde ik de vegetarische Kötbullar, de échte had ik namelijk een paar weken terug in Stockholm zelf al gehad 🙂 Je vind een van de IKEA’s in de buurt van Stockholm hier: Folkungavägen 50, 177 35 Järfälla.

IMG_3833[1].JPG

Archipelago

Ook niet te vergeten tijdens een bezoek aan Stockholm en omgeving: de mooie Archipelago. Allemaal kleine eilandjes met elk hun eigen unieke uitstraling. Uiteraard bereikbaar per boot maar sommige eilandjes ook per bus of zelf met de trein en metro. Ik ging iets verder de Archipelago in, eerst met de bus en dan nog een boottochtje.

IMG_3974[1].JPG

Blauwe metrolijn

Als je in Stockholm bent en beschikt over een OV kaart, neem dan zeker eens de blauwe metrolijn (aangegeven met kleuren op alle stations). De stations van deze metrolijn zijn allemaal kunstwerken, met mooie schilderwerken aan de binnenkant.

IMG_4296[1].JPGIMG_4299[1].JPGIMG_4294[1].JPG

Today an update of the coolest hotspots (I think :)) in Stockholm and surroundings! Read on, maybe I’ll get you on to also come to Sweden!


Yi’s Sushi & Cafe

Often I end up here during a lunch break with internship, for a delicious sushi 8 bitar. This place is not only fun to go, but also quite cheap, good and fast service and friendly staff. You can find Yi’s Sushi & Cafe at Malmtorgsgatan 5, in the center of Stockholm.
yis_iazwuy.jpg
American table brasserie
During an after-work with my internship company I came here for a delicious salad with salmon and a drink. Highly recommended and some more upscale than regular restaurants. Nice decor and beautiful concept! The American table is at the Östra Järnvägsgatan 35 near the Central Station.
IMG_4243[1].JPG
Barista
This cute coffee shop at the station I go regularly for a delicious Chai Latte as I will have to wait for my train. Incidentally, they also have delicious Chokladboll and Kladdkaka. This shop is on the ground floor of the Central station in Stockholm.
IMG_3995[1].JPG
IKEA
During my internship in Sweden I have also been once at IKEA, for I am in the homeland of this furniture shop! Here I tried the vegetarian Kötbullar, because I already had the original a few weeks ago in Stockholm :) You can find the IKEA near Stockholm here: Folkungavagen 50 177 35 Järfälla.
IMG_3833[1].JPG
Archipelago
Also not to be forgotten during a visit to Stockholm and surroundings: the beautiful Archipelago. All small islands, each with their own unique look. Obviously accessible by boat but some islets also by bus or even by train and subway. I went a little further in the Archipelago, first by bus and then I had a boat trip.
IMG_3974[1].JPG
Blue underground line
If you are in Stockholm and you have a public transport card, make sure you visited once the blue metro line (indicated by color at all stations). The stations of the metro are all works of art, with beautiful paintings on the inside.

IMG_4296[1].JPGIMG_4299[1].JPGIMG_4294[1].JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s