Personal blog (1)

Vandaag eens een persoonlijke blog – ja deze is alleen in het Nederlands beschikbaar! Ik deel met jullie wat mijn eerste ervaringen zijn sinds ik hier in Zweden voor mijn stage verblijf.

Om te beginnen met mijn aankomst in Zweden, ik werd opgehaald van het vliegveld door mijn huisgenote, zij kwam een week eerder aan. De eerste dag bestond voornamelijk uit koffers uitpakken, mijn kamer ‘eigen’ maken en in de namiddag zijn we richting Stockholm gegaan om de stad te verkennen.

Eerst over ons appartement in Rosersberg, met de trein ongeveer een half uurtje van Stockholm vandaan. We leven hier best luxe voor studenten! Samen met een Rotterdamse studente deel ik hier een 3 slaapkamer appartement met ruime woonkamer, keuken en eigen wasruimte. We hebben voor en achter het huis een tuintje en een appelboom samen met de buren, eigen fruit dus! Gelukkig is het station op loopafstand en hoef ik ’s morgens maar 10 minuten voordat mijn trein vertrek thuis weg te lopen op mijn gemak.

Op woensdag 10 augustus kwam ik aan, de eerste dagen heb ik de stad verkend, bekijk hier waar we onder andere hebben gegeten: Hotspots in Stockhom . Op maandag startte mijn stage bij Berries by Astrid, in het centrum van Stockholm. Mijn eerste indrukken: super ontvangst, aardige en behulpzame collega’s en een tof bedrijf om voor te werken! Ik zal me hier voornamelijk bezighouden met food fotografie, marketing en conceptontwikkeling.

De afgelopen week was het weer hier ook erg mooi, natuurlijk niet zo warm als in Nederland. Dat hoeft ook niet, want ik heb stage! Wat betreft cultuurverschillen, valt het mee om Engels te spreken. Sommige mensen praten eerst Zweeds tegen me en dat is wel te begrijpen als ze langzaam praten, maar het blijft een vreemde taal voor me op dit moment. Ik probeer wat van de taal te leren en het gaat elke week iets beter, al is de uitspraak een ding dat me tegen houdt om Zweeds te spreken ;). Verder is het uitgaan hier ook heel anders dan in Nederland. Zo kost een biertje minimaal 6 euro in clubs en in een cafeetje dat ik vond met mijn huisgenote hebben ze het goedkoopste bier, voor maar 4 euro (ja, nog steeds 4 euro!). Voor de rest is de prijs van uit eten gaan en boodschappen doen goed te vergelijken met de prijzen in Nederland.

Twee weekenden terug ben ik gaan wandelen in een natuurreservaat dicht bij ons appartement, en het was hier zó mooi! Hieronder enkele foto’s:

DSC01855.JPG

 

zat5.JPGzat1.JPGzat 3.JPGDSC01831.JPGBinnenkort weer een nieuwe persoonlijke blog, in de tussentijd post ik zoals gewoonlijk (bak)recepten en food hotspots!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s