Hotspots in Stockhom (1)

Inmiddels ben ik 2 dagen in Zweden, en heb ik een klein deel van Stockholm gezien. Vandaag wat meer over de cultuurverschillen, en de dingen die ik al heb gezien.

Op woensdag heb ik niet zo heel veel gedaan, omdat ik toen ben aangekomen. Wel ben ik ’s avonds sushi gaan eten, en deze was érg lekker (en niet zo duur ten opzichte van het meeste andere eten). Het was op Kungsgatan 29, dichtbij het centraal station van Stockholm.

IMG_3324.JPG

Gisteren ben ik met mijn huisgenoot naar Södermalm geweest, waar je mooi uitzicht had op het water en we hebben hier de échte Zweedse balletjes gehad. Dit was bij Meatballs op Nytorgsgatan 30.

IMG_3363.JPG

Daarna zijn we naar het Fotografiska museum geweest, hier moet je van houden, ik ben namelijk meer van de food-foto’s 🙂 Maar ik heb hier wel een boek gekocht waar ik wat leuke typisch Zweedse recepten uit hoop te halen!

IMG_3395.JPG

In de avond zijn we nog door Gamla Stan gelopen, de oude stad van Stockholm. Hier had je erg mooie en ook kleine straatjes, en veel toeristen winkeltjes. Later hebben we gegeten bij B.A.R., een restaurant waar je Zweedse specialiteiten kunt eten (voornamelijk vis) en dit beviel ook erg goed!

IMG_3382.JPG

Daarnaast is de cultuur in Zweden best even wennen, ik woon in een dorpje waar voornamelijk veel Zweedse mensen wonen. Het is een half uur reizen naar de stad, hier vind je wel veel internationals dus met Engels praten kun je je hier goed redden. Ook met betalen is het even wennen, zo kost uiteten gaan bijvoorbeeld 275 SEK, dat is ongeveer 30 euro omgerekend. Met betalen schrik je in het begin even 🙂

Als jullie nog tips hebben wat ik kan doen of bezoeken hier in Zweden, ik hoor het graag!

 

I am now two days in Sweden, and I have seen a small part of Stockholm. Today, more about the cultural differences and the things I’ve seen.
On Wednesday I did not do much, because I arrived then.In the evening i ate sushi, and it was very tasty (and not so expensive compared to most other food). It was at Kungsgatan 29, near Stockholm Central Station.
IMG_3324.JPG
Yesterday I went to Södermalm with my roommate , where you have beautiful views of the water and we have had here the real Swedish meatballs. This was at Meatballs on Nytorgsgatan 30.
IMG_3363.JPG
Then we went to the Fotografiska museum, you have to like those photos, I am indeed more of the food pictures 🙂 But I have bought a book here and I hope to make some nice typical Swedish dishes from the recipes in it!
IMG_3395.JPG
In the evening we are walking through Gamla Stan, the old town of Stockholm. Here were very nice and small streets and many tourist shops. Later we had diner at B.A.R., a restaurant where you can eat Swedish specialties (mainly fish) and this was also very good!
IMG_3382.JPG
The Swedish culture is getting used to, I live in a village where mostly Swedish people live. It’s half an hour to travel to the city, here you will find a lot of internationals so talking English is no problem, they will understand you. It’s also getting used to pay with SEK, so eating out of home will cost 275 SEK for example, which is about 30 euros. Paying scare you here at the beginning 🙂
If you have any tips what I can do or visit here in Sweden, let me know!

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s