Vegan restaurant ‘Krawummel’ in Münster

 

Voor een taalcursus Duits was ik een week in Münster, Duitsland. Het is niet zo ver weg, bij Arnhem de grens over. Tijdens deze week ben ik bewust op zoek gegaan naar de niet typisch Duitse restaurantjes en maaltijden. Zo vond ik dit veganistisch restaurantje in het centrum van Münster.

IMG_2304

Bij dit restaurantje kun je heerlijke vegan gerechten krijgen. Hierboven zie je een foto van de Steaky Krawummel Burger, deze is belegd met onder andere sla, tomaat, een frisse dressing van plantaardige yoghurt en een tofuburger. Daarnaast liggen gekruide aardappelpartjes en om te dippen zit er een kommetje bij met een sausje dat iets weg heeft van tzatziki.

Aardappelsoep, vegan burger en falafel!

Op de foto hierboven is heerlijke falafel te zien, op een lekker pita broodje gemaakt van plantaardige ingrediënten (speltmeel, amandelmelk en gist) bestrooid met alfalfa en bieslook. Daarbij een heerlijke salade met tomaat, rode kool, paprika en peterselie en een dressing met olijfolie.

IMG_2368

De volgende dag ben ik nog gaan lunchen bij dit gezellige restaurantje en heb ik aardappelsoep gehad. Deze was gemaakt met de ‘niet standaard’ kruiden en specerijen, denk aan korianderzaad en gemalen gemberpoeder. De soep was versierd met peterselie en room gemaakt van basilicum en werd gepresenteerd als voorjaarssoep met daarnaast een stukje van hetzelfde brood als bij de falafel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s