Pre – workout meal tips!

Ik krijg soms de vraag van mensen uit mijn omgeving ‘Wat kan ik het beste eten voordat ik ga sporten?’. Het moet niet teveel zijn, maar ook weer niet te weinig want met een lege maag presteer je niet veel. In deze blogpost vertel ik je meer over wat je beter wel en niet kunt eten vóór je workout en ik geef een aantal voorbeelden.

 

Om te beginnen: wat kun je het beste wél eten voordat je gaat sporten? In het algemeen: iets licht verteerbaars. Oké, en wat moet ik hier dan onder verstaan? Producten die veel vitamines, mineralen en eiwitten bevatten. Genoeg koolhydraten, maar niet teveel vetten en vezels.

Als voorbeelden:

–          Een volkoren boterham met mager of light beleg (gezonder als volkoren is een fabel trouwens ;-))

–          Een schaaltje magere yoghurt

–          Een banaan of een ander stuk fruit (een banaan levert over het algemeen meer energie)

Vermijd vóór het sporten liever vlees, aardappelen, pasta, vette vis, ei, groente of peulvruchten. Deze producten zijn minder snel verteerbaar waardoor je niet optimaal kunt presteren.

 

Eet ongeveer een tot anderhalf uur voordat je gaat sporten niets meer, anders kun je maagklachten krijgen tijdens het sporten. Dit komt omdat de zuurstof die je nodig hebt tijdens het sporten nog nodig is om je voedsel te verteren dat je net hebt gegeten.

 

Wat je beter niet kunt doen is op een lege maag gaan sporten. Je zou misschien denken dat dat beter is voor de vetverbranding maar dat is juist niet waar! Je loopt risico dat je minder energie hebt en daardoor eerder stopt, of valt zelfs flauw door een laag glucosegehalte in je bloed.

 

Volgende week meer over post – workout meal tips!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s