Trend: 2016 jaar van de boon!

on

Goedemorgen lieve bloglezers! Ik vond het vandaag eens tijd om een stukje over Food Trends te schrijven, en wel over de boon. Misschien is het jullie niet ontkomen dat de VN 2016 heeft uitgeroepen tot het jaar van de boon.

‘Wat is er dan zo speciaal aan bonen?’ hoor ik jullie denken. De rijke voedingswaarde en duurzame eigenschappen zijn goed voor de gezondheid en het toekomstige voedingspatroon van de wereldbevolking. Peulvruchten hebben in de onlangs nieuw gepresenteerde voedingsrichtlijnen voor gezonde voeding en in de nieuwe schijf van vijf een prominente rol gekregen.

Om de boon aantrekkelijk te maken is er uiteraard ook receptinspiratie nodig voor de consument. Ik zal komende woensdag een gezond en lekker recept mét bonen op mijn blog Have a good ‘food’ day plaatsen! Ook het voedingscentrum, Albert Heijn en andere partijen besteden volop aandacht aan de voordelen van peulvruchten speciaal in het kader van het jaar van de boon.

Er zijn natuurlijk ook mooie concepten ontworpen rondom peulvruchten. Als student van de HAS gebruiken de docenten op school als voorbeeld vaak BOON, van voormalig HAS’ser Michael Luesink. Neem vooral een kijkje op http://www.boonbonen.nl, je kunt dit product vinden in o.a. de Albert Heijn.

Boon-logo

Voor nu hoop ik jullie wat meer informatie gegeven te hebben over de trend peulvruchten en bonen. Komende zondag komt er een gezond bakrecept aan en woensdag een gezond lunchrecept met bonen, tot dan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s