Sunday bakeday: hartige haverkoekjes

Het is zondag vandaag en dat betekend: Sunday bakeday ! Heb je zin om iets te bakken wat eenvoudig te bereiden en gezond is, maar weet je niet wat? Dan zijn deze healthy hartige haverkoekjes iets voor jou!

Dit heb je nodig voor ongeveer 20 koekjes:

– 90 gram havervlokken

– 35 gram pitten

– 15 gram zaden

– 1 ei

– 3 takjes tijm of rozemarijn

– 3 el kokosolie

– peper en zou

Zo maak je de koekjes:

Je begint met de pitten en zaden, deze meng je in de keukenmachine wat fijner. Meng dit geheel met de havervlokken. Daarna verwarm je in een pannetje de kokosolie en daar doe je de tijm of rozemarijn bij. Dit breng je op smaak met wat peper en zout. Vervolgens meng je alle ingrediënten met elkaar tot een plakkerig geheel.

DSC00874

DSC00892

DSC00893

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden Celsius.

Maak op een met bakpapier beklede bakplaat hoopjes ter grootte van een eetlepel en druk deze een beetje aan. Je kunt ook een rond figuurtje om zandkoekjes mee uit te steken als vorm gebruiken. Bak de koekjes in ongeveer 23 minuten goudbruin (controleer tussendoor even of de koekjes al gaar zijn).

DSC00896

DSC00906

Nu zijn je gezonde koekjes klaar! De koekjes zijn suikervrij. Heb je nog suggesties/ voorkeuren voor recepten of blogs? Laat dan hier onder een reactie achter en misschien zie je jouw onderwerp binnenkort wel terug!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s